Selecteer een pagina

Ivar Slik wint de koers bij de Elite/Beloften!

Het wielerweekend van Hank zit er weer op. Met als resultaat een aantal prachtige wielerkoersen met sterke winnaars, die we in de toekomst zeker terug gaan zien in de grote koersen!

Op zaterdag begon het met de ploegentijdrit voor recreanten en bedrijventeams. Twaalf teams namen het tegen elkaar op in een strijd tegen het uurwerk. Net als afgelopen jaren was het Cycle Centre 53/11 uit Bruchem dat wist te winnen. Zij werkten de zeven kilometer op het bochtrijke parcours af in 10.13.32 minuten. Team I van Wim de Vos Fietsen uit Oosterhout werd ondanks een valpartij tweede op 13 seconden. De schaatsende wielerploeg LG Montage/Straver werd keurig derde. Zij deden 26 seconden langer over de vier af te leggen ronden dan de winnaars.

Voormalig professional Paul van Schalen sleurt de mannen van CC53/11 naar de overwinning in de ploegentijdrit (foto Jeffrey vd Pluijm).

Na afloop van de ploegentijdrit werden de winnaars gehuldigd in disco de Kelder en volgde aldaar tot in de late uurtjes een gezellige feestavond met deelnemers, sponsoren en vrijwilligers.

Onder het kopje “ploegentijdrit” is de volledige uitslag terug te vinden.

Op zondag 14 september werd de 61e Ronde van Hank verreden. De Nieuwelingen openden de wielerdag met een race over 40 kilometer. Vele ontsnappingen zorgden voor een aantrekkelijke koers. Toch zou uiteindelijk een sprint met het overgebleven peloton de winnaar opleveren. Daan van Sintmaartensdijk bleek de snelste te zijn en pakte zijn tiende overwinning van het seizoen.

Daan van Sintmaartensdijk winnaar Nieuwelingen Ronde van Hank 2014.

Sjoerd Bax uit Uppel liet zien dat er in het Land van Heusden en Altena ook toptalenten zijn. Hij won namelijk op schitterende wijze de Junioren koers (60 kilometer). Voor Sjoerd een mooie opwarmer op weg naar het WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada (27 september). Wie weet neemt hij de regenboog trui mee naar het dorp onder de welbekende watertoren? Laten we het hopen.

Podium Junioren Ronde van Hank 2014 met winnaar Sjoerd Bax uit Uppel.

Vóór de Rabo Dikke Banden Race met zo’n 50 kinderen aan het vertrek, reden drie sterke koppels met Elite/Beloften-renners een tijdrit van vier ronden. Cycling Team Jo Piels met Twan Brusselman en Steven Lammertink (ook actief op het WK dit jaar) waren de snelste in een tijd van 9.36.30 minuten. Rabobank Development met Ricardo van Dongen en Andre Looij werden tweede met een tijd van 9.37.24 minuten en Ruud Aerts en Beau Duvigneau van Belkin-wv De Jonge Renner klokten in 9.56.70 minuten de derde tijd.

Steven Lammertink en Twan Brusselman reden de snelste tijd in de Koppeltijdrit.

Andre Looij en Ricardo van Dongen snelden naar een tweede tijd in de koppelrit.

Om 15.30 uur was het tijd voor het hoofdprogramma met de wedstrijd voor Elite/Beloften/Amateurs en Professionals-B. De renners die ook al van start gingen in de koppeltijdrit namen het op tegen sterke concurrenten. Door het loodzware parcours en het geweld van de renners van de continentale teams werd het veld al snel uit elkaar geranseld. Uit een kopgroep die vooral gedomineerd werd door renners van Rabobank Development ontsnapten Ivar Slik (Rabo) en Koos Jeroen Kers (altijd sterk op dreef in Hank). Slik was duidelijk de snelste in de onderlinge sprint en zo volgde hij Tom Vermeer op als winnaar van de roemrijke Ronde van Hank!

Koos-Jeroen Kers en Ivar Slik in de aanval!

Winnaar Ivar Slik met Koos-Jeroen Kers (2e) en Cees Bol (3e).