Selecteer een pagina

Kermis en 66e Wielerronde van Hank

Vanaf vrijdag 6 september is het voor jong en oud weer vijf dagen feest op de Hankse kermis. Wielerliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen, want op zondag 8 september staat de 66e Ronde van Hank op de kalender! Koers in Hank, sinds 1954 een traditie.  

Geslaagde opening kermis

De kermis van Hank is los! Wethouder Peter van de Ven van Gemeente Altena en Theo Hanegraaf (voorzitter St Ronde van Hank) knalden met een ferme druk op de knop de kermis in gang! Dank aan Crazy Air Hank voor het plaatsen van het “kanon”. Kort daarvoor was er een loterij met cadeaubonnen geschonken door onze fijne sponsor Jumbo Hank! Langs deze weg nogmaals dank aan Marcel Korteland om dit mogelijk te maken! Alle kinderen kregen van de kermisexploitanten en St. Ronde van Hank 2 kermiskaartjes en die werden met veel plezier omgewisseld bij de attracties! Op naar 5 mooie dagen kermis!

Jari Prins uit Hank rijdt zondag zijn eerste thuiswedstrijd.

Wielrennen op zondag

Zondag 8 september zullen de wielrenners alles geven om de mooie bloementuilen en bekers mee naar huis te nemen! De nieuwelingen openen om 11.45 uur het wielerbal. Daarbij twee lokale renners, namelijk Rowan van Oord en Jari Prins. De Hankse wielerfans zijn benieuwd naar hun prestaties. Om 13.00 uur gaan we verder met het “Open kampioenschap Land van Heusden en Altena” voor recreanten. Een mooie kans voor recreatieve wielrenners om de kunsten te tonen in een echte wielerkoers. Aanmelden kan op de dag zelf of via info@rondevanhank.nl. Daarna om 14.15 uur een koppeltijdrit voor Elite/Beloften. Om 14.45 uur de Dikke Banden Race en om 15.30 uur rijden de Elite/Beloften/Professionals-B hun criterium over 80 km. Ook de gezellige terrassen bij café De Phoenix en dorpshuis ’t Uivernest zijn dan open!

Ook Rowan van Oord komt in actie bij de nieuwelingen en gaat knallen in zijn thuiswedstrijd.

Elite/Beloften en Koppeltijdrit

In de koppeltijdrit en tijdens het criterium over vier ronden van 1260 meter komt een team van Alecto Cyclingteam met Coen Vermeltfoort en Abe Celi in actie. Vermeltfoort, in 2018 nog prof bij Team Roompot, pakt deze weken de ene grote overwinning na de andere. Hij gaat zeker kans maken op de overwinning in Hank. Andere klinkende namen zijn Michel Kreder, Bjorn Bakker, Ramon van Bokhoven, Kyle Agterberg, Johum Ariesen, Bas van Belle en Ryan Kamp. Kamp uit Raamsdonksveer is Nederlands kampioen veldrijden bij de Beloften. Zijn supporters zullen zeker aanwezig zijn om hem naar de overwinning te schreeuwen tijdens de tijdrit en de rit in lijn.

Ryan Kamp de Nederlands kampioen veldrijden bij de Beloften.

Dikke Banden Race

Om 14.45 uur rijden de kinderen van 6 tot en met 12 jaar een superspannende Dikke Banden Race. Hiervoor kunnen kinderen uit Hank en omgeving zich via e-mail info@rondevanhank.nl aanmelden. Op de wedstrijddag aanmelden kan ook, maar het liefst vooraf! Voor de beste jongens en de beste meisjes zijn er prachtige bekers, maar voor iedere deelnemer zijn er leuk prijzen en kaartjes voor de kermis te winnen.

Start van de Decathlon Dikke Banden Race in 2018. Ook dit jaar weer veel deelnemertjes.

Het belooft weer een sportief en gezellig weekend te worden in Hank!