Selecteer een pagina
Robin Blummel wint 66e Ronde van Hank bij Elite/Beloften 2019.

De 66e Ronde van Hank zit er weer op en we mogen als organisatie terugkijken op hele mooie dag vol prachtige wielersport!

Nieuwelingen/Categorie 7

De koersdag werd geopend door de wedstrijd van de nieuwelingen. Dit jaar mocht ook Categorie 7 renners starten. Reden dat de KNWU dit toestand, was een klassieker die ook spontaan op de datum van de Ronde van Hank was gepland. Niet handig natuurlijk van die organisatie en wij hadden daar flink last van in het rennersveld. Uiteindelijk viel het nog mee en kwamen er 24 renners aan de start en bovendien sterke ook!

Start nieuwelingen Ronde van Hank 2019.

Na de nodige aanvallen in het begin van de koers waarbij thuisrijder Rowan van Oord zich heel actief toonde, was het een kopgroep van vier die de wedstrijd besliste. Roan Konings, Arno van Krimpen, Jens Bassa, maar ook de andere Hankenaar, Jari Prins zat erbij.

Jari Prins en Rowan van Oord op kop van het peloton bij de nieuwelingen.

In de eindsprint was Roan Konings duidelijk de snelste voor van Krimpen en Jari Prins! Een mooi podium met talentvolle jongens dus en bovendien een Hankenaar daarbij. Rowan van Oord besloot na een knappe koers met een 17e plaats zijn eerste thuiswedstrijd.

Winnaar Roan Konings met naast hem Arno van Krimpen en Jari Prins.

Recreanten (Open kampioenschap Land van Heusden en Altena)

Bij de recreanten ging de winst naar Rijenaar Jip Damen. Hij reed solo naar de winst. Mooi in deze koers was de aanwezigheid van een aantal renners uit het Land van Heusden en Altena, maar ook een aantal Hankenaren streden om de open titel die op de streep te pakken was! Achter Jip Damen reed de Belg Joachim Raeymaekers naar plek twee en Hankenaar Nico Verschuren naar plaats drie! Wederom een lokale renner op het podium dus. Andere local hero’s in de uitslag waren Bart Wolthuis op plaats zeven, Jeffrey Verschuren 15e en Wouter Wolthuis 19e. De beker ging dus naar Jip en het bierpakket was voor de beste man uit de regio, Nico Verschuren.

Jip Damen winnaar voor Joachim Raeymaekers (B) en Nico Verschuren uit Hank.

Koppeltijdrit

Een interessant en spannend onderdeel van de Ronde van Hank is de koppeltijdrit over vijf ronden met vier sterke koppels uit het Elite/Beloften peloton aan het vertrek. De winst ging naar de “veldrijders” Ryan Kamp uit Raamsdonksveer en Kyle Agterberg uit Maartensdijk. Ryan is de Nederlands kampioen in het veld bij de Beloften en Kyle de nummer drie van de titelstrijd in Huybergen begin dit jaar. Over de af te leggen 6,3 km deden zij 8.22 minuut.

Winnaars van de koppeltijdrit Ryan Kamp en Kyle Agterberg.

Op plek twee de Continentale renners van het Alecto Cycling Team, Coen Vermeltfoort en Abe Celi. Hun tijd was 8.34 min. Derde eindigde Team Jumbo-Visma- De Jonge Renner met Bram de Kort en Ramon van Bokhoven. Hun tijd was 8.39 min. Oud Ronde van Hank winnaar, Johim Ariesen reed met zijn maat Steven Stenekes naar de vierde tijd. Zij deden er 8.42 min over.

Elite/Beloften

De renners van de koppeltijdrit reden ook mee in het criterium. Door de hoge kwaliteit van het rennersveld met naast de eerder genoemde namen ook mannen als Bas van Belle (Leopard Pro Cycling), oud winnaar bij de nieuwelingen in 2016, Sieben Wouters en drie mannen van het Volker Wessels- Merckx Cycling Team.

Kopgroep met Blummel, Van der Meer en Celi duikt de bocht in na de finish.

Na verschillende aanvallen kwam er ruim voor de finale van de koers drie man op kop. Abe Celi was er vandoor gegaan met twee mannen van Volker Wessels. Dat waren Robin Blummel en Nick van der Meer. Een lastig verhaal voor Abe Celi uit Oosterhout om de koers in zijn voordeel te beslissen.

Blummel ramde er dan ook met krachtige pedaalslagen van tussen en eiste op overtuigende wijze de zege op in de 66e Ronde van Hank. Een knappe prestatie. Van der Meer werd tweede en Celi derde. Bjorn Bakker was ook nog ontsnapt en pakte plek vier. Johim Ariesen won de spurt van het peloton voor Vermeltfoort en Stenekes. Na de podiumceremonie zat een prachtige wielerdag er weer op! Het was weer genieten. Volgend jaar op zondag 13 september 2020 de 67e Ronde van Hank! Heren renners zet deze datum alvast in uw agenda!

Ramon van Bokhoven en Coen Vermeltfoort in de bocht.

Uitslagen en foto’s

Volledige uitslagen van bovenstaande wedstrijd staan op de site van de KNWU. Klik daarvoor hier.
Fotograaf Marc Bouwens was ook aanwezig en legde onze complete wielerdag vast in prachtige foto’s. Klik daarvoor hier op deze link! Bedankt Marc!