Selecteer een pagina

Vanaf vrijdag 8 september kan jong en oud weer vijf dagen genieten op de Hankse kermis. Ook de liefhebbers van mooie wielersport komen in dit weekend aan hun trekken, want de zondag staat in het teken van de 64e uitgave van de Ronde van Hank.

Kermis

Vrijdag om 18.30 uur zal de kermis geopend worden door wethouder Matthijs van Oosten van de gemeente Werkendam. De kinderen van Hank zijn hierbij van harte uitgenodigd. Voor ieder kind is er namelijk een leuke verrassing. Bovendien is er een gratis loterij met leuke prijzen aangeboden door Jumbo Hank. Na de loterij wordt de kermis knallend geopend!
Op zondagmiddag vanaf 14.00 uur kunnen kinderen zich op de kermis gratis laten schminken. Ook de terrassen bij café De Phoenix en dorpshuis ’t Uivernest zijn open! Tevens is er een “wielerterras” aan het parcours in de bocht na de finish.
De kermis van Hank is ook dit jaar weer voorzien van de leukste attracties, zoals de American Whipp en de autoscooters. Ook aan de allerkleinsten is dit jaar gedacht. De kermis in Hank zal duren tot en met dinsdag 12 september.

Wielrennen op zondag

Zondag 10 september staat in het teken van de wielerkoersen. De Nieuwelingen openen om 11.45 uur. Hierbij gaat Nederlands kampioen Hidde van Veenendaal van start. Uit de regio ook een aantal sterke jongens, zoals Geert van Kappel, Luuk Spijker (Sleeuwijk) en Sven Pijnenburg (Raamsdonksveer). Daarna gaan om 13.00 uur de Recreanten van start. De renners zonder licentie gaan strijden om het 2e “Open Kampioenschap Land van Heusden en Altena”. Om 14.15 uur start een spannende koppeltijdrit met Nederlandse talenten. Zij strijden om de “GP Kurenpolder Hank”. Renners van Continentale teams, zoals Daan Meijers, Johim Ariesen, Jasper Hamelink, Peter Schulting gaan de strijd met elkaar aan in een tijdrit over vijf ronden.

De Elite/Beloften/Amateurs en Professionals B sluiten het programma af. Zij gaan om 15.30 uur van start voor een rit van 80 kilometer over het in 2016 vernieuwde Hankse parcours met start en finish in de Kerkstraat.

De eerder genoemde renners van de koppeltijdrit zullen ook hieraan deelnemen. Zij zullen de nodige concurrentie krijgen van renners als Jason van Dalen, Robin Wennekes, Koos Jeroen Kers, Aron Kremers, Folkert Oostra en een aantal buitenlandse renners. Drie mannen uit Japan komen naar Hank, maar ook de Engelse coureurs Gledhill, Wilkinson, Auld en Vernié zijn vastgelegd om in Hank te koersen om de riante prijzenpot. Toprenners dus in de straten van Hank!

Rabo Dikke Banden Race

Om 14.45 uur rijden de kinderen van 7 tot en met 12 jaar een superspannende Rabo Dikke Banden Race. Hiervoor kunnen kinderen uit Hank en omgeving zich aanmelden. Dit kan via e-mail: info@rondevanhank.nl. De eerste vijf ontvangen grote bekers, maar voor iedere deelnemer liggen er weer mooie prijzen te wachten, zoals een bidon aangeboden door fietsspecialist Profile van Oord uit Hank, een medaille en kaartjes voor de kermis! Op de wedstrijddag aanmelden kan ook, maar het liefst vooraf!

Alle informatie is te vinden op www.rondevanhank.nl.

Het belooft weer een sportief en gezellig weekend te worden in Hank!