Selecteer een pagina

De 62e Ronde van Hank zit erop met een dag vol mooie wielersport als resultaat. Wederom zijn er weer een aantal prima namen aan de erelijst van onze Hankse wielerronde toegevoegd.

Nieuwelingen passeren finish Ronde van Hank 2015

Een keurig aantal van 43 renners gingen van start bij de Nieuwelingen. Deze mannen leveren altijd een zeer fanatieke strijd met veel ontsnappingen. Degene die daarin uitblonk was Bram Pieters. Deze renner van wv De Jonge Renner koos veelvuldig de aanval en kwam ook solo over de finishlijn. Een erg knappe overwinning.

Nieuwelingen winnaar Bram Pieters DJR

Daarna was het parcours vrij voor de Junioren om voor de bloemen te strijden. Helaas wel een erg magere opkomst van slechts 22 renners in deze categorie. Dit kwam door afmeldingen i.v.m. ziekte en concurrerende wedstrijden op dezelfde datum. Ondanks de lage opkomst gingen de mannen er wél voor. Het peloton werd compleet in stukken gereden. Daan van Sintmaartensdijk had de sterkste sprint in zijn benen en won voor het tweede jaar op rij de Ronde van Hank. In 2014 bij de Nieuwelingen en nu dus bij de Junioren. Hem ligt ons loodzware rondje dus wel.

Junioren podium Ronde van Hank 2015

Ook dit jaar is er weer een koppeltijdrit verreden met drie sterke koppels van continentale teams. Jan Maas en Mitchell Cornelisse van het Rabobank Development team troefden Metec-TKH (Stefan Kreder en Rick Goeree) en Cyclingteam Jo Piels (Stephan Bakker en Arvid de Kleijn) af. Een mooi spektakel in een waar secondespel.

Koppeltijdrit Jan Maas en Michell Cornelisse winnaars Hank 2015

Ook namen we zondag even de tijd om een Nederlands kampioen uit Hank te huldigen. Luuk Wolthuis, zoon van oud-coureur Bart Wolthuis, wist namelijk dit jaar de nationale titel in categorie één van het mountainbiken te pakken. Luuk verdiende het daarom om in zijn eigen dorp in de bloemen te worden gezet. Ga zo door Luuk!

Huldiging Luuk Wolthuis Ronde van Hank 2015

Na de Rabo Dikke Banden Race sloten de Elite/Beloften en Amateurs de 62e Ronde van Hank af. Ook hier helaas geen vol rennersveld, zoals in de uitgave van vorig jaar. Vanwege de Finale van de Clubcompetitie, Eurodeomloop en nog een ander Nederlands criterium kwamen er slecht 23 renners aan het vertrek. Maar onder die 23 renners wel heel veel kwaliteit. De eerder genoemde renners van de koppeltijdrit waren er uiteraard ook bij.
Al snel na de start gingen Arvid de Kleijn, David van Eerd en Tom Vermeer er vandoor. De Rabobank en Metec renners misten volledig, na later bleek, deze beslissende ontsnapping. Mitchell Cornelisse viel uit met een lekke band en Jan Maas probeerde met Stephan Bakker en Jan Arie Scherff nog aansluiting te vinden. Op het moment dat ze dichterbij kwamen, gaf de kopgroep echter gas  bij en bleek de achterstand onoverbrugbaar.

EB Kopgroep Elite Beloften Ronde van Hank 2015

EB Arvid de Kleijn Jo Piels ct Ronde van Hank 2015
De winnaar van 2013, Tom Vermeer, probeerde in de finale te ontsnappen, maar de andere twee wilden om  de zege sprinten. Jo Piels-renner Arvid de Kleijn won met een mooie jump nipt voor de sterke David van Eerd. De Kleijn was erg blij met zijn overwinning, want na zes maanden blessureleed bekroonde hij zijn goede vorm met een zege in ons mooie criterium.

Een leuke wielerdag zat er dus op en we kunnen al niet wachten op de 63e uitgave!

Uitslagen:
Nieuwelingen: 1. Bram Pieters 2. Nick Brabander 3. Minne Verboom 4. Stijn Daemen 5. Tim Bierkens 6. Luuk van Gestel 7. Herman Brinkman 8. Niels Fontijne 9. Ryan Kamp 10. Lennart Reijtenbagh.

Junioren: 1. Daan van Sintmaartensdijk 2. Miguel Ketelaars 3. Teun Mouris 4. Lars van den Berg 5. Xavier Ketelaars 6. Jarri Stravers 7. Bob Kerkhofs 8. David Dekker 9. Rens Tulner 10. Wesley Floren.

Koppeltijdrit: 1. Rabobank Development Team

Elite/Beloften/Amateurs: 1. Arvid de Kleijn 2. David van Eerd 3. Tom Vermeer 4. Jan Maas 5. Stephan Bakker 6. Jan Arie Scherff 7. Christiaan Meerbeek 8. Marco Brus 9. Pieter Homan 10. Leon Strötker.