Selecteer een pagina

De jaarlijkse Ronde van Hank en vijf zonnige kermisdagen zitten er weer op. We kunnen terugkijken op twee geslaagde evenementen die we als Stichting Ronde van Hank organiseerden.

Op zondag 11 september werd de 63e Ronde van Hank verreden met wedstrijden voor Nieuwelingen, Recreanten, Rabo Dikke Banden en Elite/Beloften/Amateurs/Professionals-B. Primeur dit jaar was ons nieuwe parcours waardoor de start en finish “net als vroeger” weer terug zijn in de Kerkstraat. Dit is ons goed bevallen, want het zorgde voor meer belangstelling voor de koers en dat is wat we graag willen bereiken.

bas-van-belle-winnaar-nieuwelingen-2016

De nieuwelingen trapten de dag af om 11.45 uur. Geen heel groot veld aan deelnemers, maar de 33 die wel meededen zorgden voor een levendige koers over 40 kilometer. Aanvallen werden op touw gezet, maar telkens liep alles weer samen. Uiteindelijk volgde een mooie sprint met de achttien sterksten die overbleven in de koers. Bas van Belle toonde zich duidelijk de snelste voor Ruben Buitendijk en Hidde van Veenendaal (De Jonge Renner).

Daarna waren de Recreanten aan de beurt. Zij streden om een titel die in ere is hersteld, namelijk het “Open Kampioenschap Land van Heusden en Altena”. Zo’n vijftig mannen gingen de strijd met elkaar aan om deze unieke titel te bemachtigen. Een mooie opkomst! Het niveau bij de deze categorie was heel divers. Sommige coureurs met heel weinig ervaring in een echte wielerkoers en andere deelnemers hebben eerder op een hoger niveau gekoerst en spelden nu af en toe een rugnummer op bij de Recreanten.

recreanten-r-v-hank-2016

Het tempo in de wedstrijd lag hoog en een sterke kopgroep met Wim Hofstede, Anco Verstegen en Jochem Uithoven wist zich los te weken van het peloton. Hofstede was de gehele wedstrijd al de meest strijdlustige renner en wist met overmacht te winnen. Een waardige kampioen!
Beste Hankenaar was Bart Wolthuis. Hij wist dorpsgenoten Serge Doesburg, Hendrik Jan Schep, Marco van Oord en Manfred Bleijenberg voor te blijven en pakte het Belgische bierpakket als vette bonusprijs mee!

wim-hofstede-winnaar-recreanten-hank-2016 podium-recreanten-r-v-hank-2016

Vanaf 14.15 uur was het tijd voor de Koppeltijdrit met Elite/Beloften/Professionals-B op uitnodiging. Twee koppels van De Jonge Renner/Lotto-Jumbo (met o.a. Bram de Kort en Robin Lowik) namen het op tegen de koppels Merijn Korevaar en Davy Gunst (Rabobank Development Team) en een team met Metec Cyclingteam-renner Johim Ariesen en Nederlands kampioen z-c Robin Wennekes. Ariesen en Wennekes legden de vijf ronden het snelste af en pakten een mooie trofee en de bloemen mee.

winnaars-koppeltijdrit-ronde-van-hank-2016

Een vast onderdeel van de Ronde van Hank is de Rabo Dikke Banden Race. Met de familie massaal langs de kant lopen in Hank de kinderen altijd warm voor de race op de gewone schoolfiets, mountainbike of BMX-fiets. In totaal 51 deelnemertjes in de leeftijd van vijf tot en met twaalf jaar gaven alles wat ze hadden om een mega-beker mee naar huis te mogen nemen. Voor de eerste vijf per categorie stonden ze klaar. Niemand ging overigens met lege handen naar huis, want voor iedereen was er een medaille, snoep, drinken en kaartjes voor de kermis. Feest dus na afloop van weer een pittige, maar gezellige Rabo dikke banden race!

rabo-dikke-banden-race-hank-2016

Sluitstuk van de dag is volgens traditie de koers voor Elite/Beloften/Amateurs/Professionals-B. Naast de klasbakken van de koppeltijdrit deden er meer goede renners mee. In totaal vertrokken er 54 renners. Een mooi aantal, want op een deze dag zijn er ook nog klassiekers in binnen-en buitenland waaraan renners meedoen. Naast de eerder genoemde kampioen Robin Wennekes, deed ook Beloften-kampioen Fabio Jakobsen mee. Een zeer talentvolle snelle man die zijn wedstrijden afwerkt in het shirt van het SEG Racing Academy Team.

kopgroep-eb-ronde-van-hank-2016

Jakobsen, Ariesen, Kremer en Lowik hadden na meerdere pogingen van verschillende renners het ruime sop gekozen. Zij pakten de beste premies (vijftien premierondes in totaal) onderweg in de koers over 80 kilometer. Niets stond een mooie finale tussen deze vier renners in de weg. Echter was het opeens Fabio Jakobsen die in de bocht voor de finish onderuit gleed en de rest in zijn val mee nam. Alleen Johim Ariesen wist aan een val te ontsnappen, maar ook hij werd net als de drie anderen opgeslokt door het peloton. Vijftien kilometer later volgde een massasprint waarin Johim Ariesen zijn klasse toonde. Voor Wouter de Groot en Steven Stenekes kon hij de armen in de lucht steken. Een mooie winnaar op onze erelijst en hij staat voor altijd in de geschiedenisboeken van 63 jaar Ronde van Hank!

eb-johim-ariesen-winnaar-ronde-v-hank-2016

Uitslagen:
Nieuwelingen: 1. Bas van Belle 2. Ruben Buitendijk 3. Hidde van Veenendaal 4. Sjoerd Bakker 5. Robbert Rasenberg 6. Niek Struijs 7. Roy Dirven 8. Kelvin Kanen 9. Kars ten Boske 10. Arjan Boshoven.

Recreanten: 1. Wim Hofstede 2 Anco Verstegen 3. Jochem Uithoven 4. Walter van Putten 5. Jacco van Mastrigt 6. Bas Dirven 7. Bart Wolthuis (Hank) 8. Ton Dekker 9. Jan-Willem van Andel 10. Serge Doesburg (Hank).

Koppeltijdrit: 1. Johim Ariesen/Robin Wennekers

Elite/Beloften/Amateurs: 1. Johim Ariesen 2. Wouter de Groot 3. Steven Stenekes 4. Bjorn Bakker 5. David van Eerd 6. Robin Lowik 7. Erik Boer 8. Aaron Kremer 9. Merijn Korevaar 10. Ivan Cook.

Mooie foto’s van de 63e Ronde van Hank van fotograaf Harm Rijswijk zijn hier te vinden.