Selecteer een pagina

Een mooie opkomst van meer dan 50 deelnemers bij het Open Kampioenschap Land van Heusden en Altena. Wim Hofstede toonde zich de sterkste.

Zo’n vijftig mannen gingen de strijd met elkaar aan om deze unieke titel te bemachtigen. Een mooie opkomst! Het niveau bij de deze categorie was heel divers. Sommige coureurs met heel weinig ervaring in een echte wielerkoers en andere deelnemers hebben eerder op een hoger niveau gekoerst en spelden nu af en toe een rugnummer op bij de Recreanten.

Voor de start werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Geert Roubos. Geert deed in het verleden mee aan de ploegentijdritten in Hank en was een bekende fietser in de regio. Geert was lid van WTC Biesbosch uit Nieuwendijk en had ook mee willen doen aan het kampioenschap. Helaas heeft dit niet zo mogen zijn.

Het tempo in de wedstrijd lag hoog en een sterke kopgroep met Wim Hofstede, Anco Verstegen en Jochem Uithoven wist zich los te weken van het peloton. Hofstede was de gehele wedstrijd al de meest strijdlustige renner en wist met overmacht te winnen. Een waardige kampioen!
Beste Hankenaar was Bart Wolthuis. Hij wist dorpsgenoten Serge Doesburg, Hendrik Jan Schep, Marco van Oord en Manfred Bleijenberg voor te blijven en pakte het Belgische bierpakket als vette bonusprijs mee!

Uitslag: 1. Wim Hofstede 2. Anco Verstegen 3. Jochem Uithoven 4. Walter van Putten 5. Jacco van Mastrigt 6. Bas Dirven 7. Bart Wolthuis (Hank) 8. Ton Dekker 9. Jan-Willem van Andel 10. Serge Doesburg (Hank) 11. Niek Koppelaar 12. Teus de Jong 13. Ger van Breugel 14. Rhys Bickers 15. Sascha van den Anker 16. Rob Verheij 17. Christian van Tilborg 18. Hendrik Jan Schep (Hank) 19. Alan van Tuyl 20. Laurens Groenenberg 21. Danny van Breugel 22. Jip Damen 23. Maikel Maas 24. Jan Graus 25. Koen Lankhaar 26. Dominique van der Stelt.