Selecteer een pagina

Een zeer geslaagde 64e Ronde van Hank zit erop met een stel prachtige winnaars die op de roemrijke erelijst zijn bijgeschreven.

De dag werd geopend door de nieuwelingen. In het veld Nederlands kampioen Hidde van Veenendaal. Hij toonde de concurrentie waarom hij de mooie rood-wit-blauwe trui mag dragen. Na een aanvallende koers, wist hij alleen weg te rijden om even later met ruime voorsprong de finishlijn te passeren. Vervolgens reikte Marianne Vos, die als supporter langs de kant stond, de bloemen uit aan de jongens op het podium. Geweldig leuk dat een wielerfenomeen als Marianne Vos dit wilde doen. Tweede plaats was voor Pieter de Groof (Heeze) en de derde stek voor Dennis Willems (Boxmeer).

Vervolgens reden de recreanten hun wedstrijd. Er was een mooie opkomst met 35 renners. Deze mannen streden om de titel “Open kampioenschap Land van Heusden en Altena”. Sander Spoolder uit Giessenburg versloeg in een “sprint á deux” Dylan van Beuzekom (Ameide). Xander Moerman (Vianen) haalde het in de sprint om de derde plaats. Beste renner uit het Land van Heusden en Altena was Jacco van Mastrigt uit Nieuwendijk met een veertiende plaats. Hankenaar Hendrik-Jan Schep finishte keurig op plek zestien. Youp Scheffers, ook uit Hank, haalde helaas het einde van de race niet. Volledige uitslag van de recreanten staat hier.

Voor de Rabo Dikke Banden Race werd een koppeltijdrit afgewerkt met vier super sterke teams. Daan Meijers (Dongen) en Jason van Dalen (’s-Gravenzande) reden met een snelheid van 44,5 km/u gemiddeld op het bochtige parcours naar de winnende tijd. Zij komen uit voor Delta Cycling Rotterdam. Tweede werd Team Vlasman (Robin Wennekes en Joost van der Burg).

Uitslag koppeltijdrit:
1. Delta Cycling Rotterdam (Daan Meijers en Jason van Dalen)
2. Vlasman Cycling Team (Robin Wennekes en Joost van der Burg)
3. Metec TKH Cycling Team (Johim Ariesen en Jasper Hamelink)
4. DESTIL- Jo Piels Cycling Team/WV Gr Amsterdam (Peter Schulting en Lars van de Vall)

Na de Rabo Dikke Banden Race was het hoofdprogramma aan de beurt met de koers voor Elite/Beloften/Amateurs. De sterke renners, die ook al de koppeltijdrit reden, stonden uiteraard ook aan de start en dat heeft de rest van het peloton geweten. Vanaf het begin van de koers werd er geweldig hard gereden en volgde al snel een beslissende afscheiding met de rest van het peloton. Mannen als Koos Jeroen Kers, Johim Ariesen, Jasper Hamelink, Koen van de Klundert, Jason van Dalen, Eddy Gödde, Joost van der Burg, Robin Wennekes en Daan Meijers reden de stenen uit de straat aangejaagd door de vele premierondes en de drie leidersprijzen.

Uiteindelijk op 1,5 ronde voor het einde reed Peter Schulting weg uit de kopgroep. Koos Jeroen Kers en Daan Meijers probeerden hem nog te achterhalen, maar kregen dat niet meer voor elkaar. Schulting, uitkomend voor het Continentale team Destil-Jo Piels, behaalde in Hank zijn derde seizoenzege. Een mooie winnaar op de erelijst!

Een geslaagde Ronde van Hank zit erop. In 2018 de 65e editie. Dat gaat weer een waar wielerfeest worden!

Meer foto’s van fotograaf Marc Bouwens zijn hier te vinden!
Alle uitslagen op de site van de KNWU!