Selecteer een pagina

Tour de Tietema is een van de populairste YouTube-kanalen over wielrennen. Nadat hij zijn eigen wielerloopbaan had zien stranden, startte Bas Tietema in 2019 met het maken van vermakelijke en interessante video’s vanuit de wielerwereld.

Al snel kwamen Josse Wester en Devin van der Wiel hem versterken en maakten ze onder meer een serie waarin Josse en Devin (die nooit eerder op een racefiets zaten) worden klaargestoomd voor de Ronde van Vlaanderen. 

Ook reden Bas, Josse en Devin van Palermo naar Amsterdam tijdens de Ronde van Italië van 2020. Op hun YouTube kanaal geven ze bovendien ook trainingsadviezen aan beginnende wielrenners. 

Inmiddels hebben de mannen hun eigen Tour de Tietema Cycling Team opgericht. Ze gaan koersen bij de Sportklasse. We zijn er trots op dat kopman Josse onze wielerronde heeft gekozen als dé wedstrijd van het jaar. Hier in Hank moet het op 12 september voor hem gaan gebeuren. Hier wil hij winnend over de streep komen. Bas neemt de rol van meesterknecht op zich. 

In de serie ‘Josse gaat voor goud’ op het YouTube-kanaal van Tour de Tietema is te zien wat Josse allemaal doet om in vorm te komen voor onze wielerronde. De Ronde van Hank wordt hierin regelmatig genoemd en dan voelen we ons telkens weer trots. 

Het startschot voor Bas, Josse en hun tegenstanders klinkt op zondag 12 september om 11.45 uur.