Selecteer een pagina

Ook de 65e Ronde van Hank is inmiddels verreden en met Arvid de Kleijn als grote winnaar. Dit jaar een andere opzet met 2 heats van 65 minuten en een eindklassement en dit werd allemaal opgeeist door Arvid de Kleijn. Hij ging dus naar huis met goed gevulde enveloppen, een grote cup en het allermooiste van allemaal; een bierpakket! Een mooie dag dus voor Arvid.

De eerste Heat haalde De Kleijn het in een sprint met een kopgroep van drie renners. Patrick Bos werd tweede en Kyle Agterberg derde. Achter de kopgroep pakten Frank Visser en Erik Dekker (mooi om deze winnaar van Touretappes, wereldbeker en meerdere grote klassiekers aan de start te hebben) belangrijke punten. Klasbakken als Johim Ariesen en David Dekker (ploegmaatjes van de winnaar) eindigden ook nog in de top tien.

Heat 2 kende een ander verloop dan de super snelle eerste koers van de dag. Er werd op elkaar gelet in de strijd om de punten. Die waren namelijk ook te verdienen met de tussensprints. De renners hadden het druk met sprinten, want er was een vracht aan prijzengeld te verdienen in onze koers. Twee leidersprijzen, twee drierondenklassementen en veel premies. Het was leuk koersen dit jaar in Hank wanneer je een stel goede benen had meegenomen.

Uiteindelijk ook in de tweede Heat een kopgroep met de aller sterksten van deze dag. Uiteraard De Kleijn, maar ook zijn concurrent Patrick Bos, Björn Bakker, Jesse Huijbregts (namens WV De Jonge Renner), Frank Visser, Witten Anthonise, Erik Dekker, Kyle Agterberg en Jeroen Rombouts. Maar zoals eerder gemeld er stond geen maat op Arvid de Kleijn, want hij haalde het als sprinter weer voor Bos en dit keer Björn Bakker. In het eindklassement waren de eerste plaatsen ook voor De Kleijn en Bos, maar op plek drie heel knap Amateur Frank Visser.

We kunnen spreken van een zeer geslaagde opzet bij de Elite/Beloften/Amateurs en wellicht voor herhaling vatbaar!

Eindklassement Elite/Beloften/Amateurs 65e Ronde van Hank:
1. Arvid de Kleijn 98 ptn, 2. Patrick Bos 90 ptn, 3. Frank Visser 69 ptn 4. Kyle Agterberg 67 ptn, 5. Björn Bakker 63 ptn, 6. Jesse Huijbregts 58 ptn, 7. Erik Dekker 57 ptn, 8. Daniël Langereis 49 ptn, 9. Koen van de Klundert 30 ptn 10. Rick Smit 41 ptn 11. Witten Anthonisse 39 ptn, 12. Nick Stöpler 38 ptn, 13. Johim Ariesen 35 ptn, 14. Lars Akkermans 33 ptn, 15. Gijsbert Nieuwkoop 32 ptn, 16. Jeroen Rombouts 27 ptn, 17. Aron Bosman 23 ptn, 18. Wilfred Slieker 21 ptn, 19. Youp Havermans 21 ptn, 20. Stefan Laurijssen 20 ptn.

Bij de nieuwelingen ging de winst naar Mike Bronswijk. Hij haalde het in een sprint van een kopgroepje voor Tim Hennekam en Daan Brouwer.