Ronde van Hank

wielrennen

Open Kampioenschap Land van Heusden en Altena

Open Kampioenschap Land van Heusden en Altena 2018

Op zondag 9 september om 11.45 uur gaat er in Hank wederom gestreden worden om het “Open Kampioenschap Land van Heusden en Altena“. Wie wordt de opvolger van Sander Spoolder, die in 2017 deze wedstrijd over 40 kilometer voor recreanten, basisleden KNWU en trimmers won. Een wedstrijd dus voor fietsers die dus niet in het bezit zijn van een wielerlicentie bij de KNWU (een basislicentie is toegestaan). Heb je zin om je eens te meten met andere wielrenners op een afgesloten wielerparcours? Doe dan mee!
Ook deelnemers buiten het Land van Heusden en Altena zijn van harte welkom. Ook degene die al vaker dit soort koersen rijden.

Minimale leeftijd om deel te nemen is 16 jaar. Het dragen van een valhelm is verplicht!

De wedstrijd wordt verreden onder auspiciën van de KNWU (categorie Prominenten). De deelnemers zijn dan ook tijdens het evenement verzekerd via de nationale wielerbond.

Inschrijven:
Voor slechts € 5 doe je mee. Je kunt vooraf inschrijven door een mail te sturen naar info@rondevanhank.nl. Geef je naam, woonplaats en geboortedatum door en je wordt op de deelnemerslijst geplaatst.
Inschrijven op de wielerdag zelf kan uiteraard ook. Meld je in de permanence. Deze is te vinden in dorpshuis ’t Uivernest aan de Kerkstraat 9 te Hank. Hier kun je je rugnummer afhalen.

Meld je dus aan en doe mee in de straten van Hank!

Sander Spoolder winnaar 2e Open Kampioenschap Land van Heusden en Altena

Ook dit jaar weer een mooie opkomst bij de recreanten. Met 35 renners werd er gestreden om de titel “Open Kampioenschap Land van Heusden en Altena”. Een sterke kopgroep bepaalde de finale. Uiteindelijk versloeg Sander Spoolder uit Giessenburg in een “sprint á deux” Dylan van Beuzekom (Ameide). Xander Moerman (Vianen) haalde het in de sprint om de derde stek. Beste renner uit het Land van Heusden en Altena was Jacco van Mastrigt uit Nieuwendijk met een veertiende plaats. Hankenaar Hendrik-Jan Schep finishte keurig op plek zeventien. Youp Scheffers, ook uit Hank, haalde helaas het einde van de race niet.

Uitslag: 1. Sander Spoolder (Giessenburg) 2. Dylan van Beuzekom (Ameide) 3. Xander Moerman (Vianen) 4. Anco Verstegen (Dongen) 5. Tonny Berends (Gorinchem) 6. Wim de Vos (Oosterhout) 7. Mikel Maas (Oosterhout) 8. Alan van Tuijl (Zaltbommel) 9. Tom de Dekker (Gorinchem) 10. Francois Nooten (Oosterhout) 11. Jan Bassa 12. Erwin Huzen 13. Bas Dirven 14. Jacco van Mastrigt 15. Herbert Giljam 16. Cristiaan van Tilborg 17. Hendrik Jan Schep 18. Jinse van Wijgerden 19. Coen Plompen 20. Martijn van der Wiel 21. Arie Bijsterbosch 22. Teus van Tuijl 23. Rhys Bickers 24. Aart van Beuzekom 25. Jip Damen 26. Arjen van den Oord 27. Richard Broeders 28. Carlo van Zanten 29. Chris van der Waarden 30. Ijssel Nikkels 31. Revo van Dongen 32. Bas van Hal. DNF: Youp Scheffers en Robert Maljaars.

Foto’s van fotograaf Marc Bouwens staan hier.

Wim Hofstede pakt de titel!

Een mooie opkomst van meer dan 50 deelnemers bij het Open Kampioenschap Land van Heusden en Altena. Wim Hofstede toonde zich de sterkste.

recreanten-6-serge-doesburg-en-bart-wolthuis-ronde-van-hank-2016

Zo’n vijftig mannen gingen de strijd met elkaar aan om deze unieke titel te bemachtigen. Een mooie opkomst! Het niveau bij de deze categorie was heel divers. Sommige coureurs met heel weinig ervaring in een echte wielerkoers en andere deelnemers hebben eerder op een hoger niveau gekoerst en spelden nu af en toe een rugnummer op bij de Recreanten.

Voor de start werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Geert Roubos. Geert deed in het verleden mee aan de ploegentijdritten in Hank en was een bekende fietser in de regio. Geert was lid van WTC Biesbosch uit Nieuwendijk en had ook mee willen doen aan het kampioenschap. Helaas heeft dit niet zo mogen zijn.

Het tempo in de wedstrijd lag hoog en een sterke kopgroep met Wim Hofstede, Anco Verstegen en Jochem Uithoven wist zich los te weken van het peloton. Hofstede was de gehele wedstrijd al de meest strijdlustige renner en wist met overmacht te winnen. Een waardige kampioen!
Beste Hankenaar was Bart Wolthuis. Hij wist dorpsgenoten Serge Doesburg, Hendrik Jan Schep, Marco van Oord en Manfred Bleijenberg voor te blijven en pakte het Belgische bierpakket als vette bonusprijs mee!

recreanten-6-uithoven-hofstede-verstegen-ronde-van-hank-2016

Uitslag:

 1. Wim Hofstede
 2. Anco Verstegen
 3. Jochem Uithoven
 4. Walter van Putten
 5. Jacco van Mastrigt
 6. Bas Dirven
 7. Bart Wolthuis (Hank)
 8. Ton Dekker
 9. Jan-Willem van Andel
 10. Serge Doesburg (Hank)
 11. Niek Koppelaar
 12. Teus de Jong
 13. Ger van Breugel
 14. Rhys Bickers
 15. Sascha van den Anker
 16. Rob Verheij
 17. Christian van Tilborg
 18. Hendrik Jan Schep (Hank)
 19. Alan van Tuyl
 20. Laurens Groenenberg
 21. Danny van Breugel
 22. Jip Damen
 23. Maikel Maas
 24. Jan Graus
 25. Koen Lankhaar
 26. Dominique van der Stelt

recreanten-5-bart-wolthuis-ronde-van-hank-2016

recreanten-2-marco-van-oord-hendrik-jan-schep-ronde-van-hank-2016

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.