Ronde van Hank

wielrennen

Open Kampioenschap Land van Heusden en Altena

Bij de recreanten ging de winst naar Rijenaar Jip Damen. Hij reed solo naar de winst. Mooi in deze koers was de aanwezigheid van een aantal renners uit het Land van Heusden en Altena, maar ook een aantal Hankenaren streden om de open titel die op de streep te pakken was!

Achter Jip Damen reed de Belg Joachim Raeymaekers naar plek twee en Hankenaar Nico Verschuren naar plaats drie! Wederom een lokale renner op het podium dus. Andere local hero’s in de uitslag waren Bart Wolthuis op plaats zeven, Jeffrey Verschuren 15e en Wouter Wolthuis 19e. De beker ging dus naar Jip en het bierpakket was voor de beste man uit de regio, Nico Verschuren.

Foto’s van de funklasse gemaakt door Marc Bouwens staan hier!

Uitslag: 1. Jip Damen (Rijen) 2. Joachim Raeymaekers (Essen, België) 3. Nick Verschuren (Hank) 4. Simon Haberlah 5. Jurgen Schriek 6. Gert-Jan Eskes 7. Bart Wolthuis (Hank) 8. Koen Molenaar 9. Jan Bassa 10. Ron Veeke 11. Danny Langenberg 12. Tim van Lopik 13. Roy van den Heuvel 14. Robert Koeman 15. Jeffrey Verschuren (Hank) 16. Peter Visscher 17. Koen Kulmann 18. Willem Buitendijk 19. Wouter Wolthuis (Hank) 20. Albert van Beuningen 21. Anco Verstegen 22. Fausto van Tuyl 23. Rob de Waal 24. Senna Middelkoop 25. Tommy Damen 26. Bart Hartman 27. Machiel Roubos 28. Hugo van der Stelt 29. Chris van der Waarden 30. Ijssel Nikkels 31. Jelle Stalenhoef.

Open Kampioenschap Land van Heusden en Altena 2019

Op zondag 8 september om 13.00 uur gaat er in Hank wederom gestreden worden om het “Open Kampioenschap Land van Heusden en Altena“. Wie wordt de opvolger van Yannick Sprangers, die in 2018 deze wedstrijd over 40 kilometer voor recreanten, basisleden KNWU en trimmers won?Een wedstrijd dus voor fietsers die dus niet in het bezit zijn van een wielerlicentie bij de KNWU (een basislicentie is toegestaan). Heb je zin om je eens te meten met andere wielrenners op een afgesloten wielerparcours? Doe dan mee!
Ook deelnemers buiten het Land van Heusden en Altena zijn van harte welkom! Ook degene die al vaker dit soort koersen rijden. Neem je fietsvrienden mee naar Hank en schrijf in.

Minimale leeftijd om deel te nemen is 16 jaar. Het dragen van een valhelm is verplicht!

De wedstrijd wordt verreden onder auspiciën van de KNWU (categorie Prominenten). De deelnemers zijn dan ook tijdens het evenement verzekerd via de nationale wielerbond.

Inschrijven:
Voor slechts € 5,- doe je mee. Neem op de wedstrijddag ook € 10,- extra mee i.v.m. de borg voor de transponder, die je van de KNWU leent tijdens de wedstrijd. Na afloop van de wedstrijd ontvang je die € 10,- weer terug na het inleveren van de transponder.

Je kunt vooraf inschrijven door een mail te sturen naar info@rondevanhank.nl. Geef je naam, woonplaats en geboortedatum door en je wordt op de deelnemerslijst geplaatst en in het programmaboekje opgenomen.
Inschrijven op de wielerdag zelf kan uiteraard ook. Meld je tijdig in de permanence. Deze is te vinden in dorpshuis ’t Uivernest aan de Kerkstraat 9 te Hank. Hier kun je je rugnummer afhalen en de transponder ophalen.

Meld je dus aan en doe mee in de straten van Hank! Na afloop gezellig naar de kermis met je fans!!

Vlaamse winst in Open Kampioenschap Land van Heusden en Altena 2018

Zo’n 40 recreanten kwamen op zondag 9 september aan het vertrek in Hank. Een peloton met een mix van ervaren renners en coureurs die een eerste of tweede keer een rugnummer opspelden. Het leverde een levendige koers op met uiteindelijk een kopgroep van drie die de koers beslisten in een sprint. De mannen voorop waren Yannick Sprangers uit het Belgische Schoten, Anco Verstegen uit Dongen en Tony Verschuuren uit Fijnaart.  Eerst zat ook nog oud-prof Wim de Vos bij de vluchters, maar hij moest door een lekke band het kampioenschap verlaten.

Het werd dus een sprint en Yannick Sprangers won overtuigend. Verstegen werd tweede en Verschuuren derde. De titel van open kampioen ging dus dit jaar naar Vlaanderen!

Beste renner afkomstig uit het Land van Heusden en Altena werd Jeroen Straver uit Andel. Ook meerdere Nieuwendijkers kwamen in de uitslag. Zo eindigde Bart Hartman 26e, Machiel Roubos  27e en Sander Vreugdenhil 29e.
Volgend jaar zeker een nieuw Open Kampioenschap Land van Heusden en Altena!

Uitslag: 1. Yannick Sprangers (Schoten B) 2. Anco Verstegen 3. Tony Verschuuren 4. Pieter Mies 5. Francois Nooten 6. Niky Deijkers 7. Bram Pieters 8. Tom van Lopik 9. Joost van Gorp 10. Wiebe de Jong 11. Corne van Gils 12. Jip Damen 13. Mart Hofmans 14. Sam Vinck 15. Jinse van Wijgerden 16. Jeroen Straver 17. Jorrit van Ramshorst 18. Gert-Jan Eskes 19. Jeroen Nouwens 20. Jeroen van Beijsterbosch.

FOTO’S © JO NEDERKOORN. 

Sander Spoolder winnaar 2e Open Kampioenschap Land van Heusden en Altena

Ook dit jaar weer een mooie opkomst bij de recreanten. Met 35 renners werd er gestreden om de titel “Open Kampioenschap Land van Heusden en Altena”. Een sterke kopgroep bepaalde de finale. Uiteindelijk versloeg Sander Spoolder uit Giessenburg in een “sprint á deux” Dylan van Beuzekom (Ameide). Xander Moerman (Vianen) haalde het in de sprint om de derde stek. Beste renner uit het Land van Heusden en Altena was Jacco van Mastrigt uit Nieuwendijk met een veertiende plaats. Hankenaar Hendrik-Jan Schep finishte keurig op plek zeventien. Youp Scheffers, ook uit Hank, haalde helaas het einde van de race niet.

Uitslag: 1. Sander Spoolder (Giessenburg) 2. Dylan van Beuzekom (Ameide) 3. Xander Moerman (Vianen) 4. Anco Verstegen (Dongen) 5. Tonny Berends (Gorinchem) 6. Wim de Vos (Oosterhout) 7. Mikel Maas (Oosterhout) 8. Alan van Tuijl (Zaltbommel) 9. Tom de Dekker (Gorinchem) 10. Francois Nooten (Oosterhout) 11. Jan Bassa 12. Erwin Huzen 13. Bas Dirven 14. Jacco van Mastrigt 15. Herbert Giljam 16. Cristiaan van Tilborg 17. Hendrik Jan Schep 18. Jinse van Wijgerden 19. Coen Plompen 20. Martijn van der Wiel 21. Arie Bijsterbosch 22. Teus van Tuijl 23. Rhys Bickers 24. Aart van Beuzekom 25. Jip Damen 26. Arjen van den Oord 27. Richard Broeders 28. Carlo van Zanten 29. Chris van der Waarden 30. Ijssel Nikkels 31. Revo van Dongen 32. Bas van Hal. DNF: Youp Scheffers en Robert Maljaars.

Foto’s van fotograaf Marc Bouwens staan hier.

Wim Hofstede pakt de titel!

Een mooie opkomst van meer dan 50 deelnemers bij het Open Kampioenschap Land van Heusden en Altena. Wim Hofstede toonde zich de sterkste.

recreanten-6-serge-doesburg-en-bart-wolthuis-ronde-van-hank-2016

Zo’n vijftig mannen gingen de strijd met elkaar aan om deze unieke titel te bemachtigen. Een mooie opkomst! Het niveau bij de deze categorie was heel divers. Sommige coureurs met heel weinig ervaring in een echte wielerkoers en andere deelnemers hebben eerder op een hoger niveau gekoerst en spelden nu af en toe een rugnummer op bij de Recreanten.

Voor de start werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Geert Roubos. Geert deed in het verleden mee aan de ploegentijdritten in Hank en was een bekende fietser in de regio. Geert was lid van WTC Biesbosch uit Nieuwendijk en had ook mee willen doen aan het kampioenschap. Helaas heeft dit niet zo mogen zijn.

recreanten-6-uithoven-hofstede-verstegen-ronde-van-hank-2016

Het tempo in de wedstrijd lag hoog en een sterke kopgroep met Wim Hofstede, Anco Verstegen en Jochem Uithoven wist zich los te weken van het peloton. Hofstede was de gehele wedstrijd al de meest strijdlustige renner en wist met overmacht te winnen. Een waardige kampioen!
Beste Hankenaar was Bart Wolthuis. Hij wist dorpsgenoten Serge Doesburg, Hendrik Jan Schep, Marco van Oord en Manfred Bleijenberg voor te blijven en pakte het Belgische bierpakket als vette bonusprijs mee!

recreanten-5-bart-wolthuis-ronde-van-hank-2016

Uitslag: 1. Wim Hofstede 2. Anco Verstegen 3. Jochem Uithoven 4. Walter van Putten 5. Jacco van Mastrigt 6. Bas Dirven 7. Bart Wolthuis (Hank) 8. Ton Dekker 9. Jan-Willem van Andel 10. Serge Doesburg (Hank) 11. Niek Koppelaar 12. Teus de Jong 13. Ger van Breugel 14. Rhys Bickers 15. Sascha van den Anker 16. Rob Verheij 17. Christian van Tilborg 18. Hendrik Jan Schep (Hank) 19. Alan van Tuyl 20. Laurens Groenenberg 21. Danny van Breugel 22. Jip Damen 23. Maikel Maas 24. Jan Graus 25. Koen Lankhaar 26. Dominique van der Stelt.

recreanten-2-marco-van-oord-hendrik-jan-schep-ronde-van-hank-2016

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.