Ronde van Hank

wielrennen

Open Kampioenschap Land van Heusden en Altena

Open Kampioenschap Land van Heusden en Altena 2017

Op zondag 10 september om 13.00 uur gaat er in Hank wederom gestreden worden om het “Open Kampioenschap Land van Heusden en Altena“. Wie wordt de opvolger van Wim Hofstede, die in 2016 deze wedstrijd over 40 kilometer voor recreanten en trimmers won. Een wedstrijd dus voor fietsers die dus niet in het bezit zijn van een wielerlicentie bij de KNWU (een basislicentie is toegestaan).
Heb je dus zin om je eens te meten met andere wielrenners op een afgesloten wielerparcours? Doe dan mee!
Ook deelnemers buiten het Land van Heusden en Altena zijn van harte welkom.

Minimale leeftijd om deel te nemen is 16 jaar. Het dragen van een valhelm is verplicht!

De wedstrijd wordt verreden onder auspiciën van de KNWU (categorie Prominenten). De deelnemers zijn dan ook tijdens het evenement verzekerd via de nationale wielerbond.

Inschrijven:
Voor slechts € 5 doe je mee. Je kunt vooraf inschrijven door een mail te sturen naar info@rondevanhank.nl. Geef je naam, woonplaats en geboortedatum door en je wordt op de deelnemerslijst geplaatst.
Inschrijven op de wielerdag zelf kan uiteraard ook. Meld je in de permanence. Deze is te vinden in dorpshuis ’t Uivernest aan de Kerkstraat 9 te Hank. Hier kun je je rugnummer afhalen.

Meld je dus aan en doe mee in de straten van Hank!

Wim Hofstede pakt de titel!

Een mooie opkomst van meer dan 50 deelnemers bij het Open Kampioenschap Land van Heusden en Altena. Wim Hofstede toonde zich de sterkste.

recreanten-6-serge-doesburg-en-bart-wolthuis-ronde-van-hank-2016

Zo’n vijftig mannen gingen de strijd met elkaar aan om deze unieke titel te bemachtigen. Een mooie opkomst! Het niveau bij de deze categorie was heel divers. Sommige coureurs met heel weinig ervaring in een echte wielerkoers en andere deelnemers hebben eerder op een hoger niveau gekoerst en spelden nu af en toe een rugnummer op bij de Recreanten.

Voor de start werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Geert Roubos. Geert deed in het verleden mee aan de ploegentijdritten in Hank en was een bekende fietser in de regio. Geert was lid van WTC Biesbosch uit Nieuwendijk en had ook mee willen doen aan het kampioenschap. Helaas heeft dit niet zo mogen zijn.

Het tempo in de wedstrijd lag hoog en een sterke kopgroep met Wim Hofstede, Anco Verstegen en Jochem Uithoven wist zich los te weken van het peloton. Hofstede was de gehele wedstrijd al de meest strijdlustige renner en wist met overmacht te winnen. Een waardige kampioen!
Beste Hankenaar was Bart Wolthuis. Hij wist dorpsgenoten Serge Doesburg, Hendrik Jan Schep, Marco van Oord en Manfred Bleijenberg voor te blijven en pakte het Belgische bierpakket als vette bonusprijs mee!

recreanten-6-uithoven-hofstede-verstegen-ronde-van-hank-2016

Uitslag:

 1. Wim Hofstede
 2. Anco Verstegen
 3. Jochem Uithoven
 4. Walter van Putten
 5. Jacco van Mastrigt
 6. Bas Dirven
 7. Bart Wolthuis (Hank)
 8. Ton Dekker
 9. Jan-Willem van Andel
 10. Serge Doesburg (Hank)
 11. Niek Koppelaar
 12. Teus de Jong
 13. Ger van Breugel
 14. Rhys Bickers
 15. Sascha van den Anker
 16. Rob Verheij
 17. Christian van Tilborg
 18. Hendrik Jan Schep (Hank)
 19. Alan van Tuyl
 20. Laurens Groenenberg
 21. Danny van Breugel
 22. Jip Damen
 23. Maikel Maas
 24. Jan Graus
 25. Koen Lankhaar
 26. Dominique van der Stelt

recreanten-5-bart-wolthuis-ronde-van-hank-2016

recreanten-2-marco-van-oord-hendrik-jan-schep-ronde-van-hank-2016

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.