Selecteer een pagina

Vrijwel het gehele jaar 2020 stond en staat in het tegen van het coronavirus oftewel COVID-19. Vele evenementen werden afgelast en er was weinig te beleven in dorpen en steden… Echter de 67e Ronde van Hank gaat wel door! De kermis van Hank helaas niet. Meer daarover op onze kermispagina. Klik hier.

Maandag 17 augustus kregen we het verlossende telefoontje van de gemeente Altena dat we de organisatie van de wielerronde kunnen doorzetten, mits er de komende tijd landelijk niets meer veranderd rondom corona.

Dus op zondag 13 septembergaan we volgens traditie koers zien in Hank! Dit is het programma:
11.45u: Recreanten
“Open Kampioenschap Land van Heusden en Altena” 40 km
13.00u: Junioren 60 km
14.30u: Nieuwelingen “GP Future Proof Safety & Health Consultancy” 40 km
15.45u: Elite/Beloften/Professionals-B/Amateurs 80 km

Informatie en coronamaatregelen

Alle informatie over deze wedstrijden is te vinden op deze website. Bovenaan deze pagina staat ook een kopje met de naam “coronamaatregelen“. Indien je wilt deelnemen aan de 67e Ronde van Hank of u komt als bezoeker, lees dan aandachtig deze coronamaatregelen door. De wielerkoers is namelijk alleen mogelijk wanneer iedereen zich aan de regels gaat houden. Uit liefde voor de wielersport organiseren we weer wielrennen in Hank, want wij vinden dat de keihard trainende wielrenners dit verdiend hebben dit (bijna) wedstrijdloze jaar.

Start/finish en inschrijvingen

We gaan op het wielerparcours werken met looproutes. Deze zullen duidelijk aangegeven zijn met pijlen. Ook willen we erop wijzen dat er 1,5 meter afstand gehouden moet worden conform de landelijke afspraken vanuit de overheid.
Volg onze aanwijzigen op bij een bezoek aan de wielerronde.

Het wielerparcours (klik hier) blijft wel gewoon hetzelfde als afgelopen jaren. Echter dit jaar zullen de wedstrijden starten en eindigen in de Steurstraat ter hoogte van OBS De Wilgenhoek (T-splitsing Henri Dunantstraat)!

De permanence is te vinden op de nieuwe locatie in Gymzaal Campus Hank, Pastoor Lipsplantsoen 4. Naast de start en finish dus.

Geen dikke banden race in 2020

Ook om te grote drukte op een te kleine ruimte te voorkomen is de (traditionele) dikke bandenrace komen te vervallen in 2020. Dit is gezien de huidige regels een noodzakelijke maatregel. De afgelopen jaren kwamen er op deze momenten meer dan 250 bezoekers samen en dat mag nu niet en moeten we voorkomen.